Raymond Chandler – Opasnost je moj posao

Podijeli:
Facebook
Google+
https://pdfknjige.com/download/raymond-chandler-opasnost-je-moj-posao/
Twitter
Pretplati se
Instagram
RSS

 

Raymond Thornton Chandler, američki pisac kriminalističkih priča i romana, s ogromnim utjecajem na razvoj i stil pisanja moderne kriminalističke literature. Njegov junak Philip Marlowe sinonim je za “privatnog detektiva”.

Chandlerove priče i romani pisani su evokacijski, prenoseći nam vrijeme, mjesto i ugođaj Los Angelesa iz 1930-ih i 1940-ih godina. Mjesta su stvarna, iako pod pseudonimima: Bay City je Santa Monica, Gray Lake je Silver Lake, a Idle Valley je sinteza bogate zajednice San Fernando Valley.

Chandler je također i osjećajan kritičar kriminalističke literature, njegov esej “Jednostavna umjetnost ubojstva” (The Simple Art of Murder) je standardna referenca za ovu oblast.

Svi njegovi romani kinematografski su adaptirani.


Hugo Kendles stajao je na sredini pokrivenog teniskog igrališta. Njegovo krupno telo bilo je presavijeno u struku, a u ruci je držao loptu spremnu za serviranje. Zatim je loptu bacio u vis i udario reketom. Ona prolete kroz vazduh i samo zakači belu liniju na protivničkoj strani polja. Odskočila je i poneta flešom odletela u stranu. Džordž Dial uzaludno zamahnu reketom da je zakači, ali lopta produži svoj put i pogodi zadnji betonski zid dvorane.

 

PREUZIMANJE (nakon odabira željenog formata otvorit će se Mega stranica na kojoj pritisneš download i to je to 🙂

.PDF

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *