Anthony Horowitz: Kuća svile

Podijeli:
Facebook
Google+
https://pdfknjige.com/download/anthony-horowitz-kuca-svile/
Twitter
Pretplati se
Instagram
RSS

Anthony Horowitz je prvi pisac koji je dobio dopuštenje Zaklade Arthura Conana Doylea da smije upotrijebiti lik Sherlocka Holmesa u svom romanu, pa je ova uzbudljiva priča prvi službeni roman o Holmesu nakon smrti njegovog autora 1930.

Studeni je 1890. London je zahvatila strašna zima, doktor Watson ima priliku provesti nekoliko dana sa starim prijateljem Sherlockom Holmesom. Ugodno druženje i čavrljanje pored kamina prekida dolazak Edmunda Carstairsa, trgovca slikama koji treba Holmseovu pomoć jer ga već tjednima opsjeda čovjek prodornih očiju s ožiljkom na licu. Carstairs strahuje da ga progoni posljednji preživjeli član opasne bostonske Bande beretki.

Zaintrigirani ovom pričom Holmes i Watson upuštaju se u opasnu pustolovinu, u niz zamršenih i kobnih događaja koji se odvijaju od londonskih mračnih ulica do bostonskog kriminalnog podzemlja.


Pisac rodio 5. 4. 1955. u Stanmoreu, Middlesex, u dobrostojećoj židovskoj obitelji. S osam je godina bio poslan u internat, gdje je – prema vlastitom iskazu – imao gorak život, protkan učiteljevim batinama. U intervjuima naglašava utjecaj majke, koja ga je zarana privela romanima o (hm!) Frankensteinu i Draculi. Očev je pak novac u nekoj švicarskoj banci tajnovito potonuo, pa mu obitelj – a umro je 1977. – nikad nije uspjela ući u trag. Horowitz je iste te godine diplomirao englesku književnost, stupanj BA, na Sveučilištu York. Kasnije će tvrditi da je od svoje osme godine znao da će postati pisac.

Pak je i postao, u statusu tzv. slobodnjaka. Do danas je objavio 40 knjiga, najprije svu silu onih za djecu, od kojih će mnoge naći put na TV ekrane.

Za tzv. odrasle Horowitz piše mnogo manje, količinski neusporedivo sa žanr romanima i pripovijetkama plus stripovima, bilo samostojnima bilo okupljenima u zbirke namijenjene mlađem čitateljstvu.

 

PREUZIMANJE: nakon odabira željenog formata otvorit će se Mega stranica na kojoj pritisneš download i to je to 🙂

.EPUB

*uskoro i ostali formati

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *