Anthony Horowitz: Moriarty

Podijeli:
Facebook
Google+
https://pdfknjige.com/download/anthony-horowitz-moriarty/
Twitter
Pretplati se
Instagram
RSS

Nakon uspjeha „Kuće svile“ Anthony Horowitz, jedini autor knjiga namijenjenih odraslima kojeg su upravitelji Zaklade Arthura Conana Doylea dosad ovlastili da smije upotrijebiti lik Sherlocka Holmesa u svom romanu, odlučio se i dalje baviti Sherlockom i to možda u njegovoj najpoznatijoj epizodi: onoj pod slapovima Reichenbacha.

Vrlo uvjerljivom naracijom, besprijekornom karakterizacijom likova, izvrsnim pogađanjem atmosfere i tona Doyleovih romana, Horowitz se još jednom potvrdio kao odličan izbor za nastavak Sherlockova života.


Pisac rodio 5. 4. 1955. u Stanmoreu, Middlesex, u dobrostojećoj židovskoj obitelji. S osam je godina bio poslan u internat, gdje je – prema vlastitom iskazu – imao gorak život, protkan učiteljevim batinama. U intervjuima naglašava utjecaj majke, koja ga je zarana privela romanima o (hm!) Frankensteinu i Draculi. Očev je pak novac u nekoj švicarskoj banci tajnovito potonuo, pa mu obitelj – a umro je 1977. – nikad nije uspjela ući u trag. Horowitz je iste te godine diplomirao englesku književnost, stupanj BA, na Sveučilištu York. Kasnije će tvrditi da je od svoje osme godine znao da će postati pisac.

Pak je i postao, u statusu tzv. slobodnjaka. Do danas je objavio 40 knjiga, najprije svu silu onih za djecu, od kojih će mnoge naći put na TV ekrane.

Za tzv. odrasle Horowitz piše mnogo manje, količinski neusporedivo sa žanr romanima i pripovijetkama plus stripovima, bilo samostojnima bilo okupljenima u zbirke namijenjene mlađem čitateljstvu.

 

PREUZIMANJE: nakon odabira željenog formata otvorit će se Mega stranica na kojoj pritisneš download i to je to 🙂

.EPUB

*uskoro i ostali formati

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *