Lynn Shepherd – Fatalna bliskost [pdf]

Podijeli:
Facebook
Google+
https://pdfknjige.com/download/lynn-shepherd-fatalna-bliskost-pdf/
Twitter
Pretplati se
Instagram
RSS

Lynn Shepherd doktorirala je na Oxfordu englesku književnost, a ljubav prema klasicima prenosi i u svoje romane. Dugo je radila kao predstavnica za tisak za tvrtku Guinness, gdje je započela i akciju “Voda za život” koja dovodi čistu vodu u brojna afrička sela.

Danas se bavi samo pisanjem, a njezini su romani među najpopularnijim primjerima povijesnog krimića. Kako sama kaže, voli još mačke (ima ih dvije), Englesku (gdje živi), renesansnu umjetnost i najbolje američke kriminalističke serije.


Autoričina napomena o djelu:

“Ono što slijedi plod je mašte, ali ta je mašta utemeljena na činjenicama.

Fatalna bliskost rekonstruira događaje iz života nekih od najglasovitijih mladoromantičara – pjesnika Percyja Bysshea Shelleyja, njegove žene Mary, njezine polusestre po očuhu Claire Clairmont i lorda Byrona, oca Claireina djeteta.

U posljednja dva stoljeća mladoromantičari su nadahnuli mnoge umjetnike koji su o njima napisali stotine knjiga i uprizorili niz drama i filmova, a postoje i brojni prikazi onog slavnog ljeta 1816. koje su proveli zajedno na Ženevskom jezeru kada je začet Frankenstein.

Ipak,ostale su mnoge praznine i čudnovat muk, mnogo neobjašnjivog, a biografi nam u vezi s tim mogu ponuditi samo nagađanja. Fatalna bliskost pokušaj je da se između tih praznina isplete nova priča, nova pripovijest koja će ispuniti taj muk.

U bilješci na kraju romana navodim što je u njemu stvarno, a što izmišljeno, no sve sam se vrijeme pokušavala vjerno držati onoga što sam pročitala o životu i osobinama tih iznimnih i osebujnih ljudi. Povijesna vrela otkrivaju priču protkanu ljubavlju i smrću, tajnama i izdajom. Moja verzija te priče još je mračnija, ali uistinu mislim da da je uvjerljiv odgovor na mnoge enigme koje Shelleyje prate čak i danas jer nikad nisu bile do kraja objašnjene.”

 

 

PREUZIMANJE: nakon odabira željenog formata otvorit će se Mega stranica na kojoj pritisneš download i to je to 🙂

.PDF

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *