J. R. Ward – Zavist

Podijeli:
Facebook
Google+
https://pdfknjige.com/download/j-r-ward-zavist/
Twitter
Pretplati se
Instagram
RSS

Zavist - J.R.WardTreći roman iz novog serijala Pali anđeli iznimno popularne autorice erotskih ljubića J. R. Ward žestoko će uzdrmati vaša vjerovanja.

Kao sin serijskog ubojice, detektiv Veck odrastao je u sjeni zla. Na tankoj liniji između dobra i zla, Veck se bori ne samo sa zločincima i psihopatima nego i sa svojim unutarnjim demonima. Slučaj brutalnog ubojstva povezuje ga s Sophiom Reilly koja ima moć promijeniti njegov usamljenički život. Kada Veck i Sophia upoznaju tajanstvenog Jima Herona, pred njima se otvara novi svijet i tisuće pitanja. Uvučeni su u bespoštednu bitku između dobra i zla, a jedini koji stoji između njih i vječnog prokletstva je karizmatični pali anđeo…

 

Bilo je proljeće jedne mračne, travanjske večeri kad je detektiv Thomas DelVecchio Ml. shvatio da noćne more mogu postati stvarnost.
Na žalost, to za njega i nije bila neka novost.
Krvi je bilo posvuda. Sjajila se na mjesečini, kao da je netko otvorio kantu boje te njome mahnito prskao naokolo i to ne samo po šumskom tlu, već i po muškarcu koji je nasjeckan nepomično ležao na trulom lišću.
Do Veckovih nogu.
Ali ta gomila crvene nije bila boja za ličenje zidova. Niti je bila boja za drvenariju. Niti masna zaštitna boja. Nisi je mogao kupiti u dućanu s bojama i takovima, nisi je mogao obrisati razrjedivačem, niti si je mogao koristiti za snimanje niskobudžetnog filma.
Ovo ovdje je bio stvaran život što je liptao na sve strane.
Što je to učinio? Dragi Bože…
Strgnuo je sa sebe kožnu jaknu, skupio je u zavežljaj i pritisnuo o muškarčevu ogoljenu prsnu kost kleknuvši pokraj njega. Zvuk grgljanja miješao se s teškim Veckovim udisajima dok je gledao u oči koje su se mutile. I to brzo.
»Jesam li te ubio? Jesam li?«
Nije bilo odgovora. Ali vjerojatno je govorni aparat toga gada visio na nekoj grani.
Oh, sranje… Bilo je kao one noći kad je ubijena njegova majka.
Samo što je u ovom slučaju stvarno uspio nekoga nasjeckati na komadiće.
Bio je siguran u ovo: sjeo je na svoj motor, dovezao se ovdje, a zatim je u šumi čekao da se ovo psihotično govno pojavi – cijelo vrijeme se uvjeravajući u laž da >osumnjičenika< namjerava tek uhititi.
Njegov dlan govorio je istinu. Nakon što je njegov plijen konačno stigao, u ruci mu je bio nož, a on se odjeven u crno njemu prikradao poput sjene…
Motel Monroe bio je udaljen samo trinaestak metara, iza gustog nasada šipražja i borovine. Osvijetljen žućkastim sigurnosnim svjetlom boje mokraće, taj niz otrcanih soba koje su se iznajmljivale na jednu noć ili sat — to je razlog što su on i odbjegli ubojica bili večeras ovdje.
Serijski ubojice često uzimaju trofeje od svojih žrtava. Budući da su nesposobni stvoriti istinsku emocionalnu povezanost s ljudima, potreban im je fizički dokaz o prolaznoj moći koju su imali nad svojom žrtvom, zbog čega svoje emocije ulažu u predmete ili u ostatke ljudi što su bili ubijeni.
David Kroner je prije dvije noći, nakon što je upala policija i prekinula ga usred posla, izgubio svoju kolekciju suvenira.
Naravno da se morao vratiti na mjesto gdje je zadnji put imao kontrolu. To je bilo najbliže onome što je imao.
»Pozvao sam Hitnu«, Veck se začuo da govori, ali mu nije bilo jasno kome.
Prebacio je pogled i usredotočio se na zadnju motelsku sobu u nizu, onu što je bila najbliža njima te najudaljenija od recepcije. Službeni pečat caldwellske Policijske uprave bio je zalijepljen na vratima i dovratku, a oko mjesta zločina na povjetarcu je lelujala policijska traka. Između treptaja, pred očima je ugledao prizor što je prije dvije noći dočekao njega i caldwellske policajce: još jedna mlada žena koju je maloprije ubio, te je sada bio usred skupljanja tjelesnih suvenira.
Ponovno se začulo grgljanje.
Spustio je pogled. Čovjek koji je ispod njega krvario bio je suhonjav i tanak, ali žrtve Davida Kronera bile su mlade žene i djevojke u dobi od 16 do 24 godine, pa mu za posao koji je namjeravao obaviti nije bila potrebna grada kao u izbacivača. Plava kosa boje pijeska prorijedila mu se pri tjemenu. Koža koja je bila dječački blijeda sada je bila siva — barem na onim mjestima što ih nije prekrivala krv.
Zaronivši u svoje baze podataka, Veck se pokuša sjetiti što se zapravo dogodilo. Činilo mu se da već danima čeka, ali tada mu je zvuk lomljenja grančica privukao pažnju — u tom trenutku iza sebe je ugledao Kronera koji se šuljao između borova.
Ugledavši tog čovjeka, ruka mu je poletjela prema nožu i tijelo mu se spustilo u čučanj.
»Jebem ti sve…«
Glavom mu odjednom prostruji oštra bol, kao da mu je netko nabio čavao posred čela. Podignuo je ruku i zaljuljao se na lijevu stranu, pomislivši da baš ima sreće. Kad stigne pomoć, mogao bi medicinarima prijaviti moždani udar.
Barem će im dati nekog posla — kad se pojave, Kroner će biti pokojni.
Nakon što se prodorna bol malo umirila, Veck se ponovno pokuša prisjetiti samo da bi se opet suočio s migrenom koja je prijetila nesvjesticom. Nakon što mu je glavom protutnjila svježa žarko crvena doza agonije, on zatvori oči, pokušavajući odlučiti hoće li povratiti ili »neće — a dok mu je u želucu bjesnila rasprava o riganju, zaključio je kako je krajnje vrijeme da bude iskren prema sebi. Unatoč tome što je u njegovom kratkoročnom pamćenju postojala golema rupčaga, bila je činjenica da je došao ovdje kako bi ubio tog nastranog gada koji je, kako se za sada činilo, u posljednjih godinu dana oskvrnuo najmanje jedanaest mladih žena od Chicaga do Caldwella.
Užasno, naravno. Ali, bio je to čisti amaterizam u usporedbi s Veckovim vlastitim ocem — koji je isto to učinio unutar tri mjeseca: Thomas DelVecchio Stariji mogao je pisati priručnike za tipove poput Kronera.
I upravo je zbog svog podrijetla Veck osim Hitne nazvao i svog partnera iz Umorstava.
Koliko god mu je to bilo mrsko priznati, bio je očev sin: došao je ubiti. I točka. A činjenica da je njegova žrtva bio nasilni idiot nije bila ništa više nego društveno prihvadjivo obrazloženje što je prikrivalo pravu sliku stvari.
U suštini ovo nije imalo veze s osvećivanjem mrtvih cura.

 

PREUZIMANJE: nakon odabira željenog formata otvorit će se Mega stranica na kojoj pritisneš download i to je to 🙂

.PDF .EPUB .MOBI

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *