J. R. Ward – Požuda

Podijeli:
Facebook
Google+
https://pdfknjige.com/download/j-r-ward-pozuda/
Twitter
Pretplati se
Instagram
RSS

Pali anđeli  - Požuda - J.R.WardDrugi roman iz novog serijala Pali anđeli iznimno popularne autorice erotskih ljubića J. R. Ward žestoko će uzdrmati vaša vjerovanja

Sedam smrtnih grijeha. Sedam duša koje treba spasiti. Još jedna nesmiljena bitka između Jima Herona, palog anđela ogrubjela srca, i demonice koja riskira sve. Isaac Rothe vojnik je iz specijalnih postrojbi s mračnom prošlošću i sumornom budućnošću. Dok ga progoni atentator, završava u zatvoru, a sudbina mu je u rukama prekrasne javne pravobraniteljice Grier Childe. Privlačnost koju osjeća prema njoj događa se u krivo vrijeme na krivom mjestu. Jim Heron mu priopćuje da mu je duša u opasnosti. Upleten u zlu igru s demonicom koja u stopu prati Jima, Isaac mora odlučiti može li vojnik u njemu povjerovati da je prava ljubav najjače oružje protiv zla …

Pustinja, daleko do Caldwella (New York), Bostona (Massachusetts) i … zdravog razuma.
Tek dvije godine poslije tih događaja, kada više ne bude u specijalnim postrojbama, Jim Heron zaključit će da su se svima njima – Isaacu Rotheu, seronji Matthiasu i njemu samom – životi stubokom promijenili te noći kada je u pijesku eksplodirala bomba.
Dok su se stvari odvijale, naravno, nitko od njih nije znao što to sve znači ni kamo vodi. No život je takav: nitko ne dobiva vodiča kroz vlastiti zabavni park. Vožnje moraš prihvaćati kako se pojave i nikad ne znaš hoće li ti se svidjeti ona radi koje upravo stojiš u redu … ili ćeš zbog nje povratiti hot dog i šećernu vunu po svima oko sebe.
No možda je to i dobro. Kao da bi u ono doba povjerovao da će završiti kao borac protiv demona u nastojanju da spasi svijet od prokletstva?
Daj, molim te.
No te noći, u suhoj hladnoći koja ih je preplavila čim se sunce spustilo za dine, on i njegov šef ušetali su u minsko polje … a samo je jedan od njih iz njega i išetao.
Onaj drugi? Baš se i ne bi moglo reći …
»To je to«, rekao je Matthias kada su stigli do napuštenog sela boje preljeva od karamela na sladolednom kupu.
Bili su dvadeset i pet kilometara sjeverozapadno od baze u kojoj su boravili s gomilom dječaka iz pješadije. Budući da su on i njegov šef bili pripadnici specijalnih postrojbi, nisu bili dio uobičajenog zapovjednog lanca u vojsci, što im je išlo u korist: vojnici njihove vrste nosili su identifikacijske iskaznice iz svih rodova vojske i koristili ih kako im je odgovaralo.
Točniji opis »sela« bio bi skupina od četiri ruševne kamene građevine i nekoliko straćara sastavljenih od dasaka i cerada. Dok su se približavali, Jimu su se jaja napela jer su mu zelene naočale za noćni vid posvuda uočavale pokrete. Mrzio je te proklete cerade – lamatale su na vjetru, a sjene su im jurcale uokolo nalik hitrim ljudima s oružjem. I granatama. I svakojakim oštrim i sjajnim predmetima.
Odnosno, u ovom slučaju, prljavim i hrapavim predmetima.
Mrzio je zadatke u pustinji; mnogo je bolje ubijati u civilizaciji. Iako pravi gradski, pa čak i prigradski zadatak sa sobom nosi mnogo veći rizik od izlaganja, čovjek barem ima neke šanse znati što će ga zateći. Na ovakvim mjestima ljudi imaju resurse koji njemu nisu poznati, a od toga bi uvijek postajao dozlaboga nervozan.
Osim toga, nije vjerovao muškarcu s kojim je bio u timu. Da, Matthias je glava organizacije s izravnim pristupom Bogu. Da, Jim i on zajedno su prošli obuku u nekim davnim danima. Da, radio je za njega zadnjih deset godina.
No zbog svega toga bio je samo još sigurniji da ne želi biti sam s njim – a opet, evo ih, sami u »selu« u uzornoj općini Gdje-ti-nitkoneće-pronaći-leš-grada.
Pustim je krajolikom prohujao iznenadan vjetar, zaletio se preko pijeska, podignuo sićušne čestice i sve mu ih do jedne zasuo u ovratnik maskirne odore s digitalnim šarama. Pod njegovim crnim čizmama na vezivanje tlo se neprestano pomicalo, kao da je mrav koji hoda po leđima diva kojemu neizrecivo ide na živce.
Počinjalo mu se činiti da bi se svaki čas s neba mogao spustiti golemi dlan i spljeskati ga.
To hodanje na istok bilo je Matthiaseva ideja. Nešto o čemu nisu mogli razgovarati nigdje drugdje. Stoga je, naravno, Jim odjenuo pancirnu košulju i ponio otprilike dvadeset kilograma oružja. Vodu. Terenske porcije.
Bio je nalik hrčku s ubojitim namjerama.
»Ovamo«, rekao je Matthias i nestao kroz rupu bez vrata koja je vodila u jednu od kamenih građevina.
Jim je zastao i pogledao oko sebe. Koliko je vidio, nije bilo ničega osim cerada koje su plesale na vjetru.
Izvukao je oba pištolja prije nego što je ušao. Kada se sve zbroji i oduzme, bila je to savršena lokacija za nasilno ispitivanje. Nije imao pojma što je učinio ni što je saznao da bi time zaslužio ispitivanje, no jedno mu je bilo jasno – nema smisla bježati. Ako je to razlog zbog kojeg je doveden na to mjesto, uči će u kamenu građevinu i u njoj zateći još dvojicu-trojicu specijalaca koji će ga obrađivati dok mu Matthias bude postavljao pitanja. Ako kidne? Samo će ga progoniti po cijeloj kugli zemaljskoj, čak i ako im budu trebali tjedni da ga sustignu.
To bi moglo objasniti i zašto se toga poslijepodneva pojavio Isaac Rothe u pratnji Matthiaseva štićenika i zamjenika. Ta su dvojica bila hladnokrvni ubojice, dva pitbula spremna svakome se baciti za grlo.
Da, sve je to imalo smisla i trebao je prije shvatiti – no čak i da jest, od obračuna nije mogao pobjeći. Iz specijalnih postrojbi nitko ne izlazi živ. Ni operativci, ni prikupljači informacija koji djeluju na samim rubovima organizacije, a ni šefovi. Smrt u čizmama tu je način života – ne da ti to itko kaže na samom početku.
A činjenica je da je on pokušavao pronaći način da se izvuče. Ubijanje kao profesija bilo je jedini način života koji je poznavao, no počelo mu je pomućivati razum. Možda je Matthias to nekako prokljuvio.
Što je, tu je, pomislio je Jim zakoračivši u građevinu.
Može im barem pružiti dostojan otpor …

 

PREUZIMANJE: nakon odabira željenog formata otvorit će se Mega stranica na kojoj pritisneš download i to je to 🙂

.PDF .EPUB .MOBI

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *