J. R. Ward – Opsesija

Podijeli:
Facebook
Google+
https://pdfknjige.com/download/j-r-ward-opsesija/
Twitter
Pretplati se
Instagram
RSS

Opsesija - J.R.WardPeti roman iz novog serijala Pali anđeli iznimno popularne autorice erotskih ljubića J. R. Ward žestoko će uzdrmati vaša vjerovanja.

Predivna i senzualna Cait Douglass odlučila je napokon zaliječiti svoje slomljeno srce i početi živjeti punim plućima. U tom trenutku u njezin život istodobno stupaju dvojica neodoljivih muškaraca, a ona ne zna kojega odabrati, kojemu se iskreno predati. Hoće li njezin pogrešan odabir značiti prokletstvo za cijelo čovječanstvo?
Jim Heron, pali anđeo te spasitelj duša, dovodi sve u opasnost kad odluči sklopiti sporazum s vragom. Naime kad još jedna nevina duša bude uvučena u borbu između njega i demonke Devine, njegova opsesija tim predivnim bićem zarobljenim u Paklu prijeti da će ga odvratiti s puta koji mu nalaže njegova sveta dužnost… Može li dobro ipak pobijediti ako prava ljubav spasitelja čini slabim?

 

Dobro… gdje sam ja? Gdje sam… gdje…«
Cait Douglass naslonila se na volan svog malog terenca Lexusa, kao da će joj to povećati izglede da pronađe frizerski salon.
Naizmjence pogledavajući cestu ispred sebe i luksuzne dućane poredane slijeva, odmahnula je glavom. »Pravo pitanje je — što ja, dovraga, radim…?«
Dok se muvala po Epcot Centru s luksuznim buticima, bila je izvan svog elementa. Francuska posteljina. Talijanske cipele. Engleski pisaći pribor. Ovaj dio Caldwela u New Yorku bio je očito ne samo posvećen svjetovnim užicima, nego i sposoban ponuditi onaj slavni trio osobina lokala koje sve počinju slovom »v«: vrhunske kvalitete, vrlo profinjenog ukusa, visokog cijenovnog ranga.
Uf.
Možda bi ga se isplatilo dobro pregledati, naprosto da čovjek sazna kako živi druga polovica — no to se sada neće dogoditi. Ona je kasnila a, što je još važnije, bilo je sedam i trideset navečer, tako da je sve bilo zatvoreno. Što je imalo smisla. Bogataši vjerojatno sjede u svojim blagovaonicama optočenima kristalom, radeći isto što i Bruce Wayne kada nije bio u kostimu Batmana.
K tome ju je okolina činila nervoznom. Eto, lekcija je naučena: sljedeći put kad odluči otići na frizuru, za preporuku neće pitati svoju sestričnu, koja je udata za plastičnog kirurga…
Cait je pritisnula kočnicu. »Jesam te!«
Protuzakonito polukružno skrenuvši, parkirala je pokraj parkirališnog sata u koji nije potrebno ubaciti novčić i izašla.
»Brrr.« Uz drhtaj je čvrsto preklopila revere na kaputu. Kraj travnja je na sjeveru države značio da još uvijek može biti hladno kao u podnošljivijim predjelima u veljači i, kao i obično, zima je čvrsto odolijevala — poput kućnoga gosta koji nema kamo otići.
»Moram nekamo odseliti. Georgia… Florida.« Možda bi preseljenje moglo biti kruna njezine godine obnove. »Tahiti.«
Frizerski salon bio je usamljeno, još uvijek otvoreno mjesto, koje je upadalo u oči u stambenom bloku, a unutrašnjost mu je bila tako osvijetljena da je izgledalo kao da je sredina dana — no ipak se činilo da unutra nema nikoga. Ušla je kroz staklena vrata — zrak je bio pun slatkog parfema u kojem se osjećao miris kemikalija, a disonantna, futuristička glazba bila je za njezin ukus previše sofisticirana.
Opa, šminkerski. Sve je bilo u crno-bijelom mramoru, desetak upicanjenih sjedala za friziranje, red umivaonika i uz njih fotelje s podesivim naslonima presvučene sjajnom kožom, poput nekakvog centra za drijemanje namijenjenog odraslima. Na zidovima su bile uokvirene ogromne fotografije glava manekenki s izrazom lica zvanim Blue Steel iz filma Zoolander, a pod je bio sjajan poput tanjura.
Dok je hodala prema mjestu za primanje mušterija, njezine su udobne cipele škripale — kao da se nisu sviđale mramoru iz Carrare.
»Dobar dan!«
Češući se po nosu jer ju je i dalje svrbio, mislila je kako, pobogu, treba kihnuti ili je taj nos neće prestati gnjaviti.
Mnogo ogledala — koja su u njoj izazivala priličnu nelagodu. Nikada nije bila oduševljena gledanjem svog odraza — ne zato što bi bila ružna, nego zato jer se tamo odakle je došla na takve stvari nije gledalo s odobravanjem. Hvala nebesima da su njezini roditelji, kada nisu bili na putu, živjeli na zapadu. Nema razloga da ikada saznaju da je kročila na mjesto poput ovoga.
»Dobar dan!« Otišla je dublje u unutrašnjost, odmjerivši svojevrsni otok u sredini prostorije — to je očito mjesto na kojem miješaju boje. Toliko tuba s raznim nijansama plave, smeđe, crvene… i nekoliko njih s bojama iz spektra šarenih kreda. Modra kosa? Ružičasta?
Možda bi trebala otkantati ovo…
Muškarac koji je došao iz pozadine bio je mršav poput sjenke, a nevjerojatno uske crne traperice očito su pomagale njegovim nogama nalik čačkalicama da ga drže u uspravnom položaju.
»Jejste li vii Cait Douglass?« rekao je s naglaskom koji ona nije mogla odrediti i jedva ga je uspijevala razumjeti.
»Ah, da, jesam.«
Dok su se njegove tanine, tamne oči sužavale i fokusirale na njezinu kosu, bilo je to kao da liječnik detaljno pregledava reumatičnog pacijenta — premda teško da je izgledao kao serijski ubojica, nešto u vezi s njim izazvalo je u njoj želju da se okrene i otrči prema vratima. Koža ju je doslovno svrbjela od želje da ode odavde, a ovaj put to nije imalo ništa s fundamentalističkim sustavom vrijednosti njezine obitelji.
»Moj stolazj eee ouvaj tamo.« objavio je.
Barem… joj se činilo da je to rekao — u redu, aha, pokazivao je prema jednom od frizerskih stolaca.
Sad ili nikad, pomislila je Cait, gledajući oko sebe i nadajući se da će joj nešto, bilo što, uliti malo hrabrosti. Ali nikoga drugog osim njih dvoje nije bilo, a ta halucinantna elektronska glazba koja joj je bubnjala iznad glave izazivala je vrtoglavicu. Što je još gore, umjesto da je one fotografije inspiriraju, jedino o čemu je mogla misliti bilo je da ljudi stvarno ne bi trebali tako ozbiljno shvaćati ono što im izrasta iz glave.

 

PREUZIMANJE: nakon odabira željenog formata otvorit će se Mega stranica na kojoj pritisneš download i to je to 🙂

.PDF .EPUB .MOBI

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *