J. R. Ward – Pohlepa

Podijeli:
Facebook
Google+
https://pdfknjige.com/download/j-r-ward-pohlepa/
Twitter
Pretplati se
Instagram
RSS

Pohlepa - Pali andjeli - J.R.WardPrvi roman iz novog serijala Pali anđeli iznimno popularne autorice erotskih ljubića J. R. Ward žestoko će uzdrmati vaša vjerovanja.

Iskupljenje nije riječ koju Jim Heron poznaje. No to će se promijeniti kada, nakon nezgode koja ga zadesi na gradilištu, postane pali anđeo sa zadatkom da sedam ljudskih duša spasi od sedam smrtnih grijeha. Neuspjeh ne dolazi u obzir. Prvi na popisu je njegov bivši šef Vin diPietro. Kako bi pridobio ženu svog života, ali i od zla otkupio vlastitu dušu,Vin će se morati udružiti s ovim neobičnim palim anđelom…

 

Demon je tako ružna riječ.
I kvragu, tako staromodna. Kada ljudima kažeš demon, odmah im glavom počnu prolijetati fantazmagorični prizori u stilu Hieronymusa Boscha ili – još gore – debilane tipa Danteova Pakla. Ono, stvarno. Plameni jezici, duše na mukama, sveprisutno zavijanje.
No dobro, u Paklu možda stvarno jest malo toplije. I da to mjesto ima službenog slikara, Bosch bi bio prvi na popisu.
No nije u tome stvar. Demon je zapravo sebe smatrao nečim više nalik pedagogu slobodne volje. Mnogo boljim, mnogo modernijim. Nekom vrstom suprotnosti Oprah.
Poanta svega je u utjecaju.
Stvar je u tome što obilježja duše nisu toliko različita od dijelova ljudskoga tijela. Tjelesni oblik ima mnoge rudimentarne elemente, primjerice slijepo crijevo, umnjake i trticu, koji su svi u najboljem slučaju nepotrebni, a u najgorem mogu ugroziti funkcioniranje cjeline.
Duše su isto takve. I one imaju beskorisne terete koje im onemogućuju pravilan rad, sve one iritantne, pravične djeliće koji lepeću kao slijepo crijevo koje samo čeka da se upali. Vjera, ufanje, ljubav … Razboritost, umjerenost, pravednost i postojanost … Sve to beskorisno smeće samo puni srce pretjeranom moralnošću i duši priječi ostvarivanje urođene želje za zlobom.
Uloga demona jest ljudima pomoći da spoznaju i izraze istinu koju kriju u sebi, a da njihovo istinsko biće pritom ne zamagljuje sva ta usrana, zavodljiva ljudskost. Dok god ljudi budu vjerni svojim najdubljim osjećajima, stvari će se kretati u pravom smjeru.
A u zadnje vrijeme uglavnom i jest tako. Kada se u obzir uzmu svi ratovi na planetu, svi zločini i nebriga za okoliš, ona financijska septička jama poznata pod nazivom Wall Street te sveprisutna nejednakost u svim svojim oblicima, stvari zapravo stoje sasvim dobro.
No to nije dovoljno, a vremena je sve manje.
Da se poslužimo sportskom analogijom – Zemlja je igralište, a utakmica se igra još od izgradnje stadiona. Demoni su domaća momčad. Gostujuća se sastoji od anđela koji propagiraju onaj privid sreće znan kao Raj.
U kojem je službeni slikar jebeni Thomas Kincaid.
Svaka je duša igrač na terenu, sudionica u sveopćoj borbi dobra protiv zla, a u statistici je zabilježena relativna moralna vrijednost njezinih djela na Zemlji. Rođenje je početni zvižduk, a smrt završni. Nakon nje rezultat se uvrštava u ukupnu evidenciju. Treneri moraju ostati izvan terena, no u igru uz ljude mogu uvoditi i dodatne igrače kako bi utjecali na tijek igre, a mogu tražiti i minutu odmora radi održavanja motivacijskih govora.
Što se obično naziva »bliskim susretom sa smrću«.
Problem je u sljedećem: kao gledatelj koji prati utakmicu u doigravanju na hladnom sjedalu, svjestan je da je pojeo previše grickalica, dok mu u uho urla neki neobuzdani navijač. Stvoritelj je razmišljao o povlačenju iz igre.

 

PREUZIMANJE: nakon odabira željenog formata otvorit će se Mega stranica na kojoj pritisneš download i to je to 🙂

.PDF .EPUB .MOBI

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *