Andrzej Sapkowski – Krv vilenjaka

Podijeli:
Facebook
Google+
https://pdfknjige.com/download/andrzej-sapkowski-krv-vilenjaka/
Twitter
Pretplati se
Instagram
RSS

krv_vilenjaka__andrzej_sapkowskiTreći dio Witcher sage.
Međunarodni bestseller serijal poljskog autora Andrzeja Sapkowskog prema kojem je napravljena popularna kompjuterska igra The Witcher.

Kažem vam da dolazi vreme mača i sekire, vreme vučje mećave. Vreme Bele Studeni i Bele Svetlosti, Vreme Bezumlja i Vreme Prezira: Tedd Deireadh, Vreme Svršetka. Mrazom okovan svet skončaće i s novim suncem ponovo se roditi. Ponovo će se roditi od Drevne Krvi, Hen Ichaer, od semena posejanog. Semena koje nećeproklijati, već će se u plamen razbuktati. Ess’tuath esse! Tako će biti! Iščekujte znake! Kakvi će to biti znaci,
kazaću vam — najpre će zemlja obliti krvlju Aen Seidhe, Krvlju vilenjaka…
Aen Ithlinnespeath
Proročanstvo Itline Egli ep Evenijen

Grad je bio u plamenu.
Iz uskih uličica koje vode prema jarku, prema prvoj terasi, suktali su dim i žar, plamenovi su proždirali gusto načičkane slamnate krovove kuća, oblizivali zidine zamka. Sa zapada, iz pravca pristanišne kapije, dopirala je sve jača dreka, odjeci žestoke bitke, kao i potmuli udari ovna za probijanje bedema koji su potresali zidove.
Napadači su ih opkolili iznenada, srušivši barikade koje su čuvali malobrojni vojnici, nekolicina halebardama naoružanih meštana i samostrelaca iz esnafskog udruženja. Konji prekriveni crnim ašama preskakali su branu kao utvare, iskričava sečiva jahača sejala smrt među braniteljima koji su se dali u beg.
Ciri oseti da vitez koji ju je nosio na oblučju sedla naglo zaustavlja konja.

Čula ga je kako viče. „Drži se“, vikao je. „Drži se!“
Drugi vitezovi, odeveni u boje zastave Cintre, prestigoše ih, u jurišu su sekli Nilfgardijce. Ciri je krajičkom oka načas to videla — mahniti vrtlog plavo zlatnih i crnih ogrtača u zveketu mačeva, gruvanju sečiva o štitove, njištanju konja.
Vrisak. Ne, nije vrisak. Urlik.
„Drži se!“
Strah.
Svaki potres, svaki trzaj, svaki skok konja bolno je sevao u rukama koje stežu remenove. Bolno zgrčene noge ne nalaze oslonca, oči suze od dima. Ruka oko nje je pritiska, guši, bolno joj gnječi rebra. Vriska oko nje sve je jača, još nikada takvu nije čula. Šta treba da uradiš čoveku da bi toliko vrištao?

Strah.
Strah koji te ukoči, parališe, uguši.
Ponovo zveket viteških oklopa, rzanje konja. Lelujaju kuće unaokolo, prozori iz kojih kulja vatra najednom su tamo gde je malopre bila blatnjava uličica prekrivena leševima i zakrčena ostavljenim imetkom begunaca. Vitez iza njenih leđa odjednom se zacenjuje od čudnog promuklog kašlja. S ruku koje stežu uzde lipti krv.
Vrisak.
Fijukanje strela.

PREUZIMANJE (nakon odabira željenog formata otvorit će se Mega stranica na kojoj pritisneš download i to je to 🙂

.PDF .EPUB .MOBI

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *