Stieg Larsson: Millennium – Kule u zraku

Podijeli:
Facebook
Google+
https://pdfknjige.com/download/millennium-kule-u-zraku/
Twitter
Pretplati se
Instagram
RSS

Lisbeth Salander, autsajderica i očiti neprijatelj društva, optužena je za pokušaj ubojstva. Usto, država je ustvrdila da je Lisbeth psihički nestabilna i da je valja ponovno zatvoriti u psihijatrijsku bolnicu. Sve konce sudskog progona zapravo povlači zatvoreni krug švedske sigurnosne policije i samo uz Blomkvistovu pomoć Salander može izbjeći sudbinu koju su joj namijenili te razotkriti njihove dobro skrivene tajne.

Lisbeth Salander zlostavljao je sustav koji ju je, navodno, trebao štititi. Ipak, beskompromisna i krajnje nepokolebljiva, ona je jedina osoba koja može izazvati raspad švedske tajne države.

Roman Kule u zraku maestralna je završnica najuspješnije književne trilogije današnjice.

 


Stieg Larsson, švedski pisac i novinar, rođen 1954. godine, odrastao je u švedskoj provinciji na sjeveru zemlje. Prve tri knjige iz serije Millennium (Muškarci koji mrze žene, Djevojka koja se igrala vatrom i Kule u zraku) Stieg Larsson dovršio je neposredno prije iznenadne smrti od srčanog udara 9. studenog 2004., na dan Kristalne noći. Te tri knjige postale su svjetski fenomen te najpopularnije i najprodavanije europske knjige posljednjeg desetljeća. Prva knjiga nagrađena je 2005. najprestižnijom nagradom za kriminalističke romane u Skandinaviji Glasnyckel, druga knjiga dobila je 2006. nagradu Švedske akademije za detektivske romane, a trećom knjigom Larsson je ponovno osvojio nagradu Glasnyckel, čime je postao tek drugi autor koji ju je osvojio dva puta.

Eva Gabrielsson, životna partnerica Stiega Larssona s kojom se nikad nije vjenčao, izgubila je pravnu bitku s njegovim ocem i bratom, pa su tako autorska prava na romane, kao i novac koji je zaradio, pripali njegovom ocu i bratu s kojima nije bio blizak. Eva Gabrielsson zadržala je sjećanja i Stiegov laptop u kojem leži nedovršeni četvrti roman o Lisbeth Salander od 200 do 300 stranica te razrađeni sinopsisi za peti i šesti nastavak. Larsson je, prema svjedočenju njegove životne partnerice, planirao napisati ukupno 10 romana.

No, izdavačka kuća odlučila je da nastavak svjetski slavnog serijala “Millennium” napiše priznati suvremeni švedski pisac David Lagercrantz koji, nažalost, nije imao pristup nedovršenim materijalima koje je Larsson ostavio, pa je napisao svoju priču no nastavljajući kontinuitet Larssonovih romana.

 

PREUZIMANJE (nakon odabira željenog formata otvorit će se Mega stranica na kojoj pritisneš download i to je to 🙂

.PDF   .EPUB    .MOBI

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *