Agatha Christie – Nesreća nevinih

Podijeli:
Facebook
Google+
https://pdfknjige.com/download/agatha-christie-nesreca-nevinih/
Twitter
Pretplati se
Instagram
RSS

Nesreca nevinih - Agatha ChristieARTHUR CALGARY – već prosijed ali još energičan geofizičar koji se upravo vratio s ekspedicije na Antarktik i bio prisiljen potaknuti obnavljanje uspješno riješenog slučaja ubojstva.

HESTER ARGYLE – mlada plavooka, buntovna djevojka, koju su resile sve odlike osim zainteresiranosti za pravdu i koja se očajnički uplašila kad je ponovo pokrenut postupak da se ispita ubojstvo njene majke.

LEO ARGYILE – sretan čovjek sve do trenutka tragedije, a zatim taj sablasni lik postaje čudnovato nezadovoljan kad otkriva da njegov sin nije krivac.

GWENDA VAUGHAN – privlačna i savršeno sposobna tajnica Leu Argyleu, čiji je stvarni cilj bio da postane savršena supruga.

KIRSTEN LINDSTROM – na izgled privežen, ali oprezan zmaj, koja je provela osamnaest godina služeći obitelj Argyle i štiteći sve njezine članove, osobito Jacka.

MARY DURRANT – plavokosa žena, koja je suviše rano postala matrona, osjećala je posjedničku ljubav prema svome domu i suprugu Philipu, kojeg je uznemiravalo njeno hladno spokojstvo.

PHILIP DURRANT – koji je svoju nemoć i nadomještavao time što se bavio analizom karaktera drugih ljudi, tako da je odgurao svoja invalidska kolica suviše daleko nastojeći otkriti ubojicu.

MICHAEL ARGYLE – grub, nehajan i ogorčen dječak, koji je odjednom postao veoma osamljen kad su mu oduzeli mržnju koju je gajio.

ANDREW MARSHALL – bezosjećajan, suhoparan advokat, koji je nastojao odgovoriti Calgaryja od njegova nauma pošto je uvidio sve posljedice koje bi mogao uzrokovati ovaj slučaj.

INSPEKTOR HUISH – melankoličan čovjek tužna izgleda, koji je pogriješio radeći na ovom slučaju pa je bio prisiljen suočiti se s izgubljenim tragom.

MUREEN CLEGG – mlada, punašna, našminkana djevojka koja nije voljela silovito ponašanje pa je smatrala da je Jacko dobio ono što je zaslužio.

JOE CLEGG – plavokos momak tankih usana, koji nije bio kadar da posumnja u pravdu ni u trenutku kad se našao suočen dokazima koji su opravdavali takvu sumnju.

CHRISTINA ARGYLE – napola Indijka i jedna od usvojenih kćeri nalikovala je na mačku i kretala se poput mačke. Nije osjećala ni neprijateljstvo ni zahvalnost, samo ljubav.

DR. DONALD CRAIG – ozbiljan, zgodan i mlad liječnik bojao se da je djevojka koju je volio počinila zločin u nastupu mladenačke buntovnosti.

 

Agatha Christie je najpoznatiji autor kriminalističkih romana u svijetu i najprodavaniji autor uz Shakespearea. Njene knjige prodane su u više od milijardu primjeraka na engleskom jeziku, i više od milijardu primjeraka na 45 drugih svjetskih jezika (do 2003). Primjer njenog uspjeha je prvo mjesto na ljestvici najprodavanijih autora svih vremena u Francuskoj s preko 40 milijuna primjeraka na francuskom (do 2003), gdje joj je najbliži konkurent s oko 22 milijuna primjerka Émile Zola.

Njena predstava Mišolovka (The Mousetrap) drži rekord najdužeg prikazivanja u Londonu. Prvi je put prikazana u Ambassadors Theatreu 25. studenog 1952., a prikazuje se i u 2013. Do sada je odigrano oko 25.000 predstava. I dalje se prikazuje u St. Martin’s Theater, u prosjeku 8 predstava tjedno.

Agatha Christie napisala je preko osamdeset romana i drama, uglavnom detektivskih. U mnogima od njih pojavljuju se njeni najpoznatiji likovi, Hercule Poirot i Miss Marple. Iako se voljela poigravati s konvencijama žanra – jedno od njenih ranijih djela, Ubojstvo Rogera Ackroyda, sadržava potpuni obrat na kraju – uvijek je u knjige postavljala tragove prema kojima su čitatelji mogli i sami otkriti počinitelja.

PREUZIMANJE: nakon odabira željenog formata otvorit će se Mega stranica na kojoj pritisneš download i to je to 🙂

.PDF .EPUB .MOBI

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *